علی اکبر میرقادری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۴۵ پالایشگاه در دنیا در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۱۰ پالایشگاه متعلق به ایران است، اظهار کرد: پالایشگاه آبادان پس از راه اندازی فازهای ۲ و ۴ به یکی از پنج پالایشگاه مهم دنیا تبدیل می شود.
وی افزود: با توجه به تاسیسات موجود در فازهای۲ و ۴ و تجهیزاتی که در آن نصب می شود، پالایشگاه آبادان نزدیک به سه تا چهار برابر وزنی پالایشگاه های موجود می رسد و این یعنی تبدیل پالایشگاه به یک غول صنعتی بزرگ که بدون شک مزیتی برای شهر آبادان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان تصریح کرد: امروز پالایشگاه در حاشیه سود قرار ندارد اما حداکثر ظرف سه یا چهار سال آینده به سوددهی می رسد و قریب به ۲ هزار نفر نیروی متخصص به طور مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر نیز در رده های مختلف به واسطه فازهای ۲ و ۴ مشغول به کار می شوند.
میرقادری یادآور شد: در حال حاضر پالایشگاه متولی اشتغال قریب به ۱۰ هزار نفر به طور مستقیم و در حدود سه برابر این رقم به صورت غیرمستقیم است.
وی با اشاره به اینکه ما با یک غول صنعتی مهم مواجه هستیم، گفت: باید به تدریج نسبت به کاهش آثار زیان بار پالایشگاه و خدمات رسانی آن به کشور، منطقه و به ویژه آبادان تلاش کنیم، البته این کار در ۳۰ سال گذشته به طور مستمر انجام شده و به زودی به واسطه انجام پروژه های تعریف شده ۶۰ تا ۷۰ درصد گازهایی که به شکل فلر و یا مشعل سوزانده می شود کاهش می یابد.
وی افزود: اگر بتوانیم تجهیزات خود را باز هم تکمیل تر کنیم، برای نخستین بار و در پایان سال آینده موفق به اداره این پالایشگاه به شکل پالایشگاه بدون مشعل خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روزانه ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین در پالایشگاه آبادان تبدیل به فرآورده های نفتی می شود، اظهار کرد: پالایشگاه آبادان تنها پالایشگاه کشور است که توانایی تبدیل نفت سنگین به فرآورده نفتی را دارد.
میرقادری از کاهش تولید نفت کوره، به روز رسانی و مدرن کردن پالایشگاه و افزایش سودآوری به عنوان اهداف و برنامه های پیش بینی شده در پالایشگاه آبادان نام برد و گفت: برای اجرای این طرح ها و برنامه ها از توان فنی، فکری و طرح های ابتکاری دانشگاهیان حمایت کرده و برای تحقق آنها حاضر به سرمایه گذاری هستیم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان تصریح کرد: در حال حاضر از ظرفیت بخش های دانشگاهی و غیر نفتی در تولید قطعات مورد نیاز پالایشگاه آبادان بهره می بریم و بر این باور هستیم که توان تولید بالای ۹۰ درصد از قطعات مورد نیاز پالایشگاه ها در کشور وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه پالایشگاه آبادان خوراک اکثر پتروشیمی ها از جمله آبادان و ماهشهر و برخی پتروشیمی های خارج از خوزستان را تامین می کند، اظهار کرد: امید می رود تا با کمک رسانه ها، مردم، متخصصان و کارگران فخیم، زحمتکش و دانشمند این پالایشگاه بتوانیم با راه اندازی فازهای ۲ و ۴ در طرح توسعه، بتوانیم خدماتی که تکلیفمان است و موظف به ایجاد آن برای آبادانی شهر هستیم را به انجام برسانیم.
نظر شما